icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bijzondere constuctie

Van een van onze klanten kregen wij de volgende vraag

De vraag

"Hebben jullie een oplossing om bij het spoor, over een lengte van 35 meter vrije overspanning, kabels en leidingen te kunnen monteren?"

 

Bij een bezoek op de locatie hebben we de situatie ter plekke bekeken en besproken wat exact de bedoeling is. Kortom, op de bouwlocatie dient een tunneldek onder het spoor geplaatst te worden, waarbij de seinkabels vrij moeten komen te hangen om er onderdoor te kunnen.

Met deze informatie zijn wij aan het werk gegaan.

De oplossing

Wij hebben hier een ophangsysteem voor ontworpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van onze eigen torenkraanstukken in combinatie met overig eigen materieel.

 

Na het nodige teken- en rekenwerk is door onze technische dienst het uiteindelijke ontwerp in de praktijk uitgewerkt. Deze is vervolgens bij ons op de werf in Rijssen getest met een testgewicht van 900 kilo aan de 35 meter vrije kabeloverspanning. Hierbij is de opdrachtgever uitgenodigd en heeft na de test zijn akkoord hiervoor gegeven.

 

Vervolgens is door onze buitendienstmonteurs het systeem ter plaatse gemonteerd aan de hand van het door ons bijgeleverde werkplan met noodprocedure, welke vooraf met de bouwleiding is doorgenomen.

Het resultaat

De tunnel is uiteindelijk perfect door de opdrachtgever ingeschoven, zoals op de  naast staande foto's is te zien.