icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 maart 2018

VolkerWessels Bouwmaterieel kijkt naar behoeften Duurzame Inzetbaarheid

VolkerWessels Bouwmaterieel wil een goede werkgever zijn voor haar personeel. De afgelopen jaren hebben wij hierin dan ook al op verschillende manieren geïnvesteerd. Daarbij zijn al grote stappen gemaakt.    

Duurzame inzetbaarheid.jpg

Het begrip duurzame inzetbaar betekent eigenlijk dat je over de mogelijkheden beschikt om je werkzaamheden uit te voeren tot aan de pensioenleeftijd, met daarbij het behoud van een goede gezondheid.

 

De werkzaamheden die onze medewerkers uitvoeren en de arbeidsomstandigheden hebben hier natuurlijk invloed op maar ook andere externe factoren zijn van belang.

Samenwerking HAN

VolkerWessels Bouwmaterieel heeft een goede en intensieve samenwerking met de HAN en naast dit onderzoek zijn wij al bezig om vervolgonderzoeken samen met studenten van de HAN op te zetten. Hierna wordt in samenwerking met het lectoraat van arbeid en gezondheid van de HAN een beleid ontwikkeld. Kortom, Duurzame Inzetbaarheid staat bij ons langdurig op het menukaart.

Eindpresentatie Duurzame Inzetbaarheid - behoeften

Afgelopen week hebben twee vierdejaars studenten Voeding en Diëtetiek van de HAN in Nijmegen hun eindpresentatie gehouden over dit onderwerp. Wim Bakker en Laurens Kersten hebben in hun afstudeeronderzoek gekeken naar de volgende vraag: welke behoeften spelen er op het gebied van Duurzame inzetbaarheid?

 

Voor hun onderzoek is gekeken naar vier hoofdthema’s: Gezondheid en Energie, Motivatie en Betrokkenheid, Kennis en Scholing en de Werk-privébalans. Er is een gedegen onderzoek verricht en met de uitkomsten van dit onderzoek wordt weer verder ingezoomd in een vervolgonderzoek waarin wordt gekeken naar het vergroten van de eigenaarschap van de medewerkers (autonomie, relatie en competentie).

 

VolkerWessels Bouwmaterieel bouwt hiermee samen met de HAN naar een duurzamere toekomst voor haar medewerkers. Onze dank gaat uit naar Wim Bakker en Laurens Kersten, eindejaarstudenten van de HAN.