icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 25 april 2018

VolkerWessels Bouwmaterieel en De Mors gastheer voor Veluwezoom Verkerk Bouw

Op 24 april jl. hebben VolkerWessels Bouwmaterieel en De Mors, Veluwezoom Verkerk Bouw mogen ontvangen.

Veiligheidsinstructie

De dag startte om 8.00 uur bij De Mors waar Marco Zomer (directeur De Mors) een presentatie en een rondleiding verzorgde. De rondleiding voerde onder andere langs de My CUBY hal, waar prefab badkamers en toiletunits worden geproduceerd, de panelenhal en de timmerfabriek.


Ook werd de “unithal” bezocht. In deze hal worden samen met medewerkers van VolkerWessels Bouwmaterieel nieuwe bouwunits geproduceerd en onderhouden.

Veilig werken is van het grootste belang bij VolkerWessels Bouwmaterieel. Zorgen dat je medewerkers weten wat ze veilig kunnen doen begint met een goede instructie. In samenwerking met VTC (Verticaal Transport Centrum) is een leerzame en prettige dag georganiseerd voor 32 medewerkers van Veluwezoom Verkerk Bouw. De instructiedag - die in het teken stond van “Veilig Hijsen”- startte om 8.00 uur bij Timmerfabriek “De Mors” in Rijssen waar aan de hand van een rondleiding informatie werd gegeven over onder andere My CUBY waar prefab badkamers en toiletunits worden geproduceerd, de panelenhal en de kozijnenfabriek.

Het tweede deel van het programma vond plaats op de werf van VolkerWessels Bouwmaterieel. Hierin liet Ron Frazer (directeur) middels een bedrijfspresentatie onder andere de 3D materieelbibliotheek zien. Daarnaast werd er gesproken over de impact van slimme en schone bouwlogistiek naar de toekomst toe. De logistiek binnen de bouw verandert in rap tempo. Samen met gemeenten en opdrachtgevers wordt gekeken naar een duurzamere inzetbaarheid voor de bouwlogistiek. Met een slimmere en schonere bouwlogistiek verbeteren wij de luchtkwaliteit in steden, verminderen wij de CO2-uitstoot en streven wij naar een halvering van de groei van bouwgerelateerd vrachtverkeer voor 2030. Dit alles door verbetering van de ketenregie over bouwstromen vanuit de BouwHub en toepassing van slimme innovaties in bouwlogistiek. Na deze presentie wordt een bezoek gebracht aan de werf, waarbij alvast diverse aspecten van veiligheid worden besproken.

VTC is o.a. gespecialiseerd in het geven van trainingen en instructies en vertaalt praktijkwensen naar kennis. Het instructiedeel, gegeven door Albert Kuik, Albert de Roo en Frits Jonker van de middag werden onderwerpen als veilig hijsen en veilig werken met de hoogwerker in theorie besproken maar ook in de praktijk getoetst. Er is o.a. uitgebreid aandacht besteed aan het veilig aanslaan van lasten. Het onderhandelingsresultaat CAO Bouw & Infra laat weten dat zij erkennen dat oplossingen nodig zijn voor het veilig aanslaan van lasten en partijen gaan hierover met elkaar in gesprek. Wij vinden het belangrijk ook dit onderwerp onder de aandacht te brengen. In de loop van de middag is via een tool op de smartphone een competitie gedaan om de opgedane kennis te testen.

Al met al een bijzondere dag waarin VolkerWessels Bouwmaterieel, De Mors en VTC hebben getracht Veluwezoom Verkerk Bouw een leuke en leerzame dag te bezorgen. Wij danken alle 32 medewerkers voor hun enthousiasme, kundigheid en nieuwsgierigheid. Mede dankzij jullie is de instructiedag geslaagd. “Een dag waarin veiligheid, educatie en vooral een prettige en ontspannen samenwerking centraal staan, leidt ons naar betere resultaten en dit alles maakte voor Veluwezoom Verkerk Bouw een bijzonder geslaagde dag”, aldus Ron Brons (directeur).

Ook nieuwgierig naar een instructiedag bij VolkerWessels Bouwmaterieel, neem dan gerust contact met ons op.