icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 20 maart 2015

Duurzaamheidsverslag VolkerWessels 2014

VolkerWessels bouwt aan een duurzame wereld en daar zijn we trots op. Onze activiteiten zijn echter niet geruisloos en hebben impact op mens, milieu en samenleving. We vinden het belangrijk om de impact van onze activiteiten inzichtelijk te maken. Daarom geven we met dit zesde duurzaamheidsverslag een beeld van de uitdagingen waar wij voor staan en de kansen die dit biedt.   Klik hier om het Duurzaamheidsverslag 2014 online te lezen. Klik hier om het Duurzaamheidsverslag 2014 te downloaden in PDF formaat. 

Duurzaamheidsverslag 2014

Uitgelicht

VolkerWessels Bouwmaterieel draagt ook zeker haar steentje bij aan een duurzame wereld. Zo staan er in het duurzaamheidsverslag drie artikelen vermeld waarin VolkerWessels Bouwmaterieel een belangrijke bijdrage levert:

 

'We hebben elkaar nodig voor duurzame vernieuwing' (pagina 29)

Chris Verstegen van ProRail over een goed voorbeeld van duurzame vernieuwing: ‘Het is belangrijk dat ook marktpartijen een voortrekkersrol pakken. Een aansprekend voorbeeld vind ik De Duurzame Bouwplaats van VolkerWessels Bouwmaterieel. Dit initiatief om de bouwplaats veiliger, milieuvriendelijker en goedkoper in te richten, past binnen de ontwikkeling die wij ook voorstaan.'
Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

'Duurzaam op zoek naar de ideale bouwstroom' (pagina 35)

Een serieuze optie hierin is een hub-locatie aan de rand van de stad. Leveranciers rijden nu allemaal zelf naar de projectlocatie. Vaak zelfs met halflege vrachtwagens. Op een hub verzamelen we de bouwmaterialen waarna een pendeldienst met volle wagens naar de bouwplaats rijdt.
Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

'Duurzame woningen van de band' (pagina 46-47)

MorgenWonen. De nieuwe bouwstandaard van VolkerWessels verlaat de traditionele manier van bouwen en geeft prefabricage een nieuwe dimensie. Het is 'Lego voor experts'. Complete woningen rollen in delen bij dochtermaatschappijen van VolkerWessels van de ‘band’ en worden als bouwpakket aangeleverd. Speciale teams assembleren de bouwstenen binnen één dag tot een complete, duurzame en energienotanul woning. VolkerWessels Bouwmaterieel verzorgt hierbij het hele logistieke verhaal op een zo efficiënt (en dus duurzaam) mogelijke manier.
Klik hier om het hele artikel te lezen.