icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane

Nieuwbouw MST Enschede

In de binnenstad van Enschede wordt momenteel naast het huidige ziekenhuis de nieuwbouw van het Medisch Spectrum Twente gerealiseerd. Deze nieuwbouw is in handen van bouwcombinatie Goossen Te Pas Bouw, Dura Vermeer en Trebbe.

Steiger systeem
Tube-lock
Aantal meters planken
77.000 m¹
Aantal m² steiger
14.000 m²
Maximale steigerbelasting per m²
300 kg/m²
Ondersteuningssysteem
Kwiksteiger Decking systeem ( Valkop systeem )
Aantal m² ondersteuning
13.500 m²
Aantal m¹ in het werk gestorte balken
270 m¹
Aantal ¹ prefab balken
1.800 m¹
Ruwbouwbeveiliging
5.000 m¹ Combisafe systeem

Dienst Ruwbouw

VolkerWessels Bouwmaterieel is in het voorjaar van 2012 benaderd om een plan van aanpak te maken voor het tijdelijk ondersteunen van de circa 13.500 m² breedplaatvloeren, 1.800 m¹ prefab balken en 270 m¹ in het werk te storten balken. Door het hoge bouwtempo van ca. 2 werkweken per verdieping was men op zoek naar een snelbouw-systeem met een zo minimaal mogelijke inzet aan materieel. VWB heeft hier het Kwikform valkop-systeem geadviseerd.  Door de hoge staanderbelasting van 40kN kan met een minimale inzet aan materieel de tijdelijke ondersteuningsconstructie ten behoeve van de betonvloeren op een snelle manier gemonteerd worden. Ongeveer 1 week na storten van de vloer, kan de gehele ondersteuningsconstructie in doorstempeling worden gezet en kan circa 75% van het materieel hergebruikt worden voor een volgende inzet. Hier bespaart men enorm op inzet materieel en transport.

Dienst Steigerwerken

De afdeling Steigerwerken van VolkerWessels Bouwmaterieel draagt zorg voor montage/ demontage en verhuur van tube-lock steiger uit eigen voorraad. Voor het realiseren van een goede-,werkbare-, maar bovenal veilige steiger wordt volgens een vooraf gemaakte tekening en berekening van het steiger gemonteerd. Om een veilige werkvloer te creëren zijn grote hoeveelheden steigerplanken benodigd. Er zijn continu tussen de 3 en 6 vakbekwame steigerbouwers aanwezig die deze klus naar tevredenheid uitvoeren.