icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Den Haag

Het Internationaal Strafhof

Het Internationaal Strafhof krijgt nieuwe permanente huisvesting op het terrein van de Alexanderkazerne in Den Haag. Op 16 april 2013 is de bouw gestart en

Aantal kranen
4 stuks
Maximale hijshoogte
70 m¹
Maximale gieklengte
60 m¹
Maximaal te hijsen last
20.000 kg

Het Strafhof

Het Internationaal Strafhof krijgt nieuwe permanente huisvesting op het terrein van de Alexanderkazerne in Den Haag. Op 16 april 2013 is de bouw gestart en in 2016 is de ingebruikname van het gebouw en de openbare ruimte gepland.

Het Internationaal Strafhof (International Criminal Court, ICC) is een permanent hof voor het vervolgen van mensen die verdacht worden van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Het ambitieuze programma voor de nieuwbouw voor de huisvesting van het ICC weerspiegelt de internationale betekenis van deze organisatie.

Geleverde kranen

Hier hebben wij twee torenkranen gemonteerd in opdracht van bouwcombinatie Courtys  (een samenwerkingsverband tussen de VolkerWessels-ondernemingen Boele &van Eesteren - Visser & Smit Bouw).

De kranen, een Liebherr 550 ech en een Liebherr 420 ech, worden in de toekomst vergezeld door nog twee kranen. Dit kwartet zal het nieuwe Strafhof laten verrijzen voor de duinen van Scheveningen.

Alle kranen worden bemand door onze eigen machinisten en volledig voorzien van het benodigde hijsmaterieel.