HomeProjecten Het Internationaal Strafhof

Het Internationaal Strafhof

Den Haag

Het Internationaal Strafhof krijgt nieuwe permanente huisvesting op het terrein van de Alexanderkazerne in Den Haag. Op 16 april 2013 is de bouw gestart en

Het Strafhof

Het Internationaal Strafhof krijgt nieuwe permanente huisvesting op het terrein van de Alexanderkazerne in Den Haag. Op 16 april 2013 is de bouw gestart en in 2016 is de ingebruikname van het gebouw en de openbare ruimte gepland.

Het Internationaal Strafhof (International Criminal Court, ICC) is een permanent hof voor het vervolgen van mensen die verdacht worden van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Het ambitieuze programma voor de nieuwbouw voor de huisvesting van het ICC weerspiegelt de internationale betekenis van deze organisatie.

Geleverde kranen

Hier hebben wij twee torenkranen gemonteerd in opdracht van bouwcombinatie Courtys  (een samenwerkingsverband tussen de VolkerWessels-ondernemingen Boele &van Eesteren - Visser & Smit Bouw).

De kranen, een Liebherr 550 ech en een Liebherr 420 ech, worden in de toekomst vergezeld door nog twee kranen. Dit kwartet zal het nieuwe Strafhof laten verrijzen voor de duinen van Scheveningen.

Alle kranen worden bemand door onze eigen machinisten en volledig voorzien van het benodigde hijsmaterieel.

Feiten & cijfers

 • Aantal kranen
  4 stuks
 • Maximale hijshoogte
  70 m¹
 • Maximale gieklengte
  60 m¹
 • Maximaal te hijsen last
  20.000 kg
 • Projectcategorieën
  Torenkranen

Meer weten over dit project?

Contact HJ Emming »
+