icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is bij ons verankert in de organisatie. VolkerWessels Bouwmaterieel wil een goede werkgever zijn voor haar werknemers. 

Doelstelling

Wij richten ons op het duurzaam inzetbaar houden van onze werknemers. Duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dit betekent dat wij als werkgever een werkcontext creëren die werknemers hiertoe in staat stelt.

Wij kijken o.a. naar:

  • gezondheid en fitheid

  • ontwikkeling

  • betrokkenheid en bevlogenheid

  • balans tussen werk en privé.

Doelstelling: het veranderen van de cultuur bij zowel de medewerkers als de leidinggevenden om proactief en preventief te gaan handelen om duurzame inzetbaarheid te bereiken.

Het doel van duurzaam inzetbaarheidsbeleid is de inzetbaarheid van álle medewerkers te verhogen. Het gaat niet alleen om oudere medewerkers, maar om medewerkers van alle leeftijden en levensfasen. Ze hebben allemaal eigen wensen, ambities en mogelijkheden en het is de kunst om bij ieder individu het beste naar boven te halen (maatwerk).

 

Acties

We attenderen onze medewerkers regelmatig op ons WAVE-beleid (we werken veilig of we werken niet) door middel van meerdere toolboxen die jaarlijkse herhaald worden. Wij vinden veiligheid zeer belangrijk en vragen onze medewerkers elkaar hierop te wijzen en aan te spreken.

Ook attenderen we onze medewerkers op onze duurzame inzetbaarheidsregelingen. Denk hierbij onder andere aan regelmatige beschikbaarheid van de bedrijfsarts, scholingsbehoefte kenbaar maken tijdens dagstartgesprekken en het duurzame inzetbaarheidsbudget die werknemers maandelijks kunnen inzetten om bijvoorbeeld sport abonnementen aan te schaffen.