icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 juli 2018

VolkerWessels stapt toekomst in met revolutionaire BIM-tool

Vandaag lanceert VolkerWessels Bouwmaterieel in samenwerking met DigiBase (het centrum voor digitaal bouwen binnen VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling) een nieuwe manier van werken in de bouw waarbij gebruik wordt gemaakt van een volledige digitale BIM bibliotheek en een slimme modelleermethode.

BIM Bibliotheek.jpg

Door toepassing van BIM en 3D modellen wordt het voortaan mogelijk om in iedere fase van het bouwproces een helder overzicht te krijgen van het benodigde materieel. Hierdoor wordt een belangrijke stap gemaakt in het efficiënter maken van het bouwproces.

 

VolkerWessels Bouwmaterieel heeft de afgelopen jaren een visie ontwikkeld op de nieuwe werkelijkheid van BIM als standaard manier van werken in de bouw. Door all projecten eerst virtueel te bouwen worden verrassingen in de uitvoering zoveel mogelijk voorkomen. In dat kader heeft VolkerWessels Bouwmaterieel haar gehele pakket in 3D gemodelleerd en verrijkt met data, zoals materieelnummers, hoogte, breedte en gewichten.

Marthijn ten Brinke van DigiBase stond aan de basis van deze revolutionaire tool: "De visie van de directie van VolkerWessels Bouwmaterieel was duidelijk, maar om dat in een goed werkend en duidelijk programma om te zetten die ook nog eens heel gemakkelijk werkt voor de bouwbedrijven, was een fantastische uitdaging. In onderlinge samenwerking hebben we nu dit resultaat gerealiseerd dat bouwen, materieelbeheer, 3D tekenen en databeheer combineert. De kracht zit ‘m vooral in de eenvoud en snelheid van deze werkmethode. De uitdaging was om het voor een grote groep mensen begrijpelijk en werkbaar te maken”.

 

De objectenbibliotheek is uniek in zijn soort doordat het verschillende detailniveaus heeft die afgestemd zijn op de verschillende fasen en medewerkers die een bouw kent. Zo werken alle ketenpartijen met elkaar samen aan de beste materieeloplossing voor hun bouwproject!

 

Deze 3D-modellen worden via een objectenbibliotheek met de bouwbedrijven gedeeld. De digitale BIM bibliotheek wordt continu door VolkerWessels Bouwmaterieel geoptimaliseerd en geactualiseerd. DigiBase faciliteert deze bibliotheek. Tevens gaan zij trainingen verzorgen waarin wordt geleerd hoe het beste met de configurator kan worden gewerkt.

 

In analogie hierop woden nieuwe tools en werkmethodes ontwikkeld om op een dergelijke wijze aspecten in het bouwproces vanuit een basisbibliotheek te kunnen modelleren, en ook produceren, bestellen, afroepen en monteren waarbij alle data wordt vastgelegd en bewaakt en gebruikt voor optimalisering van onze processen.

 

Bekijk hieronder enkele voorbeelden van het toepassen van onze materieelmodellen in Revit.