icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 maart 2018

VolkerWessels Bouwmaterieel als praktijkpartner op de Hogeschool Utrecht – thema arbeid in 2030

Arbeid in 2030.jpg

In het kader van het werkatelier "een leven lang leren" was onze HR manager Annemiek Boers als praktijkpartner aanwezig bij de Hogeschool Utrecht. Voor dit werkatelier hadden verschillende praktijkpartners en lectoren van diverse hogescholen zich aangemeld. Annemiek is op uitnodiging van de HAN, Professor Occupation & Health, J.A. (Josephine) Engels uitgenodigd een lezing te geven en mee  praten over het vraagstuk wat er speelt rondom arbeid in 2030. Aan de hand van praktijkvoorbeelden werden ervaringen gedeeld.

De nieuwe manier van bouwen die eraan zit te komen en het vormen hiervan heeft impact op vraag en aanbod. Werken van 2D naar 3D modellering, digitalisering op de bouwplaats en het prefabriceren van bouwelementen. Ook hierin probeert VolkerWessels Bouwmaterieel te anticiperen en helpen wij aansluiting te krijgen bij vraag en aanbod door kennis en kunde te combineren.

 

Arbeid rond 2030 waarbij een leven lang leren centraal staat, is een thema dat op individueel, organisatie en maatschappelijk niveau speelt. Denk bijvoorbeeld op individueel niveau aan het aanleren van nieuwe competenties en kennis, zodat je de veranderingen in het werkveld kunt volgen, werken aan je duurzame inzetbaarheid en je eigen verantwoordelijkheid nemen voor je loopbaanontwikkeling (ook als ZZP’ers).

 

Op organisatieniveau zijn er voorbeelden te noemen als informeel leren, systeemleren, employability, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en talentontwikkeling. Op het niveau van de maatschappij kunnen we denken aan thema’s als governance, ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, het creëren van leergemeenschappen, O&O fondsen die momenteel nog sector gebonden zijn, maar ook dat het huidige onderwijs niet altijd (meer)aansluit bij de veranderingen in de beroepspraktijk.

 

Een pluriform thema dat dus van verschillende kanten aangevlogen moet worden. Welke thema’s spelen er waar, voor wie en waarom? Welke ontwikkelingen zien we? Over dit onderwerp zijn lectoren en partners uit de praktijk in gesprek en op zoek naar een aantal aspecten die zich lenen om door middel van praktijkgericht onderzoek uitgediept te worden.

 

VolkerWessels Bouwmaterieel hecht grote waarde aan de samenwerking met diverse Hogescholen en Universiteiten. Innovatie en het delen van kennis brengt ons verder, zorgt dat wij blijven aansluiten bij de veranderingen in de beroepsgroep. Wij volgen ook de veranderingen rondom het thema arbeid nauwgezet.