icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 januari 2016

Vitaal aan het werk, hoe doen we dat?

Werknemers zijn voor VolkerWessels Bouwmaterieel het belangrijkste kapitaal van de organisatie. Daarom vinden we het belangrijk dat werknemers gezond en vitaal blijven én lekker in hun vel zitten. VolkerWessels Bouwmaterieel wil graag bijdragen aan gezonde werkomstandigheden en een motiverende werkomgeving, en daarom hebben we een specifiek vitaliteitsbeleid.  

Annemiek Boers van VolkerWessels Bouwmaterieel vertelt:

 

“ We zijn trots dat we de voorloper zijn van een actief vitaliteitsbeleid binnen VolkerWessels.

 

Ons doel is om medewerkers handvaten te geven om de regie over hun eigen carrière te nemen. VolkerWessels is een prima werkgever, en dat houdt ook in dat we niet alles bepalen en regelen voor onze werknemers. We moeten het samen doen.

 

Elke medewerker heeft een grote eigen verantwoordelijkheid in zijn ontwikkeling binnen het bedrijf. Maar natuurlijk helpen we collega’s wel om het werken bij VolkerWessels zo vitaal als mogelijk te houden. Voorbeelden van veranderingen op het werk waar je mee te maken krijgt zijn: hogere pensioenleeftijd, opleiding voor bijhouden (technische) kennis, nieuwe inzichten in gezondheid.

 

De vitaliteitsweek

Ons vitaliteitsbeleid bestaat uit drie onderdelen:

 

Leefstijl & gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en werk & veiligheid.

 

De vitaliteitsweek was het startpunt van het vitaliteitsbeleid. In deze week vonden informatiebijeenkomsten, gezonde lunches en sportieve workshops plaats.

 

Collega’s gingen aan de slag tijdens een kookworkshop, en waren sportief bezig in de 20 minuten work out. Ook was er aandacht voor het WAVE (Wees Alert Veiligheid Eerst) werken.

 

De grote hoeveelheid deelnemende collega’s was enthousiast over het afwisselende informatieve en informele programma. De kok van de kookworkshop complimenteerde ons dat nieuwe ingrediënten volop werden geprobeerd, en de reactie op de vleesvervangers was: aangenaam verrast!

 

De vitaliteitsweek legt de focus op wat je zelf kunt doen om fit te blijven of te worden. Fit in de ruime zin van het woord: de juiste mensen op de juiste plek in het bedrijf, gezond, sportief, en veilig!

 

Nog vitaler in de toekomst

We gaan natuurlijk nog veel meer doen om ons vitaliteitsbeleid inhoud te geven. We zetten ons in voor verdere ontwikkeling van duurzame inzetbaarheid binnen ons bedrijf.

Een van de trajecten daar binnen is, dat alle leidinggevenden een EPM onderzoek (Employee Potentieel Methode) krijgen. In combinatie met een gesprek met een coach zorgt dit ervoor dat zij inzicht krijgen in hun eigen duurzame loopbaan en ‘best practices’ opdoen. Zodat zij vervolgens hun team goed kunnen begeleiden op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Daarnaast neemt VolkerWessels Bouwmaterieel vanaf 2016 het verzuimmanagement in eigen hand. Op deze manier hebben we zelf de regie in het verzuimproces.

En we werken aan een nieuwe vitaliteitsweek in 2016. Wordt vervolgd!”