icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 29 maart 2015

VolkerWessels Bouwmaterieel steunt de verbouwing van het Leontienhuis

Het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis en hun naasten, gaat in juli 2015 open. Tot die tijd wordt er door VolkerWessels ondernemingen Bébouw Midreth en Dubotechniek bedrijven een grote verbouwing uitgevoerd. Dit project is mogelijk gemaakt door de steun van tientallen partijen. VolkerWessels Bouwmaterieel heeft het steigerwerk voor haar rekening genomen.   Het Leontienhuis opent op 5 juli a.s. haar deuren.

Leontienhuis1

Het Leontienhuis is voortgekomen uit de persoonlijke ervaring met eetstoornissen van ex-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel. Jarenlang heeft zij thuis vanaf de ‘keukentafel’ mensen geholpen. Haar grote droom was een inloophuis voor jonge mensen met een eetstoornis en hun naasten. Deze droom is nu werkelijkheid geworden en krijgt na de grootscheepse verbouwing nog meer glans.

 

Met financiële steun van onder meer bedrijven, fondsen en particulieren is begin vorig jaar een team van ervaringsdeskundige vrijwilligers aan de slag gegaan.  Dit team onder leiding van een professional werkt vanaf diverse locaties in de gemeente Zuidplas. Doel is jonge mensen en hun naasten helpen in hun strijd tegen een eetstoornis. Het motto:: ‘Samen strijden tegen eetstoornissen, op weg naar een gezonde toekomst!’.    

 

De gemeente Zuidplas heeft geholpen bij de zoektocht naar een perfecte locatie voor het Leontienhuis. Die is gevonden in de monumentale boerderij ‘Nooit-gedacht’ aan de Zuidplasweg 13 in Zevenhuizen. Deze compleet vervallen boerderij moest echter volledig gerenoveerd worden. Met steun van vele sponsors is de verbouwing inmiddels in volle gang. De ondersteuning van het Leontienhuis gaat ook tijdens de verbouwing gewoon door vanuit tijdelijke units achter de boerderij.

 

Tour de France

Op de dag van de opening, zondag 5 juli, passeert de Tour de France het Leontienhuis. Een bijzonder moment voor Leontien als winnares van de Tour de Féminin. Deze twee bijzondere gebeurtenissen worden gecombineerd tijdens een uniek evenement: Grand Départ Leontienhuis.

 

Naast de officiële opening is er gelegenheid om vanaf een tribune de doorkomst van de Tour de France te bekijken én zijn er diverse optredens.

 

Financiële steun is en blijft hard nodig om nu en in de toekomst hulp en ondersteuning te kunnen bieden aan jonge mensen met een eetstoornis. Voor meer informatie zie www.leontienhuis.nl

 

Contact:

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Jeannette Donken, 06-42602547,  jeannette@leontien.nl

 

www.leontienhuis.nl