HomeNLNieuws Studenten HU bezoeken de Westflank van Utrecht

Studenten HU bezoeken de Westflank van Utrecht

Actueel | Duurzaamheid | Persberichten

foto 2.png

Studenten HU bezoeken de Westflank van Utrecht

VolkerWessels Bouwmaterieel, Bouwbedrijf Wessels Zeist en Bouwbedrijf Wessels Rijssen organiseerden onlangs voor studenten van de Hogeschool Utrecht een excursie op de Westflank van Utrecht.

Deze studenten volgen in het eerste blok van hun derdejaars Bachelor Built Environment de specialisatiecursus Bouw in Uitvoering. Hierbij worden enkele belangrijke projecten in de regio Utrecht bezocht. In de excursie op de Westflank wordt uitleg gegeven over de voorbereidingen en de bouw van dit veelomvattende hoogbouw project. Ron Frazer en Mark Dudink van VolkerWessels Bouwmaterieel en Freek Dam Wichers van Bouwbedrijf Wessels Rijssen verzorgden een uitgebreide presentatie en rondleiding. Er is met veel enthousiasme kennis overgebracht aan deze groep studenten.

 

Westflank Noord aan de Van Sijpesteijnkade in Utrecht betreft een gloednieuwe woonbestemming in een bijzonder stukje van Utrecht. De moderne en duurzame woontoren creëert woongelegenheid op een van de meest centraal gelegen locaties van Nederland. Met een omvang van 267 wooneenheden en een totale hoogte van 90 meter is het een van de hoogste woongebouwen van de stad. Bijzonder is dat het monument aan de Van Sijpesteijnkade, huisnummer 25, blijft staan en onderdeel wordt van de woontoren. Het bijzondere in dit project is dat het gebouw over een bestaand monument heen wordt gebouwd.

 

 

+