icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq
Nieuws · 21 februari 2019

Meer efficiency op de bouwplaats door GPI en Bouwpas

Veilig gedrag op de bouwplaats is enorm belangrijk. VolkerWessels Concern heeft hiervoor in het kader van “Veilig in de Bouw” het initiatief genomen om nieuwe poortinstructies voor álle bedrijven en bouwplaatsen in Nederland gelijk te stellen, namelijk Bouwpas en GPI (Generieke Poort Instructie). Hiermee komt er meer efficiency op de bouwplaats en dit creëert meer duidelijkheid voor de medewerkers. Wij informeren u graag even over deze onderwerpen.

Generieke Poort Instructie

Medewerkers die werken op een bouwplaats moeten een GPI toetst maken. Indien deze toetst met succes is afgerond ontvangt deze medewerker een certificaat. Dit certificaat moet de medewerker altijd bij zich hebben, samen met een geldig identiteitsbewijs of paspoort, om deze bij de poort van een bouwplaats te kunnen laten zien. Zonder certificaat en identiteitsbewijs of paspoort kom je - vanaf 1 april 2019 - de bouwplaats niet meer op. Bezoekers mogen enkel onder begeleiding de bouwplaats op (zie bijlage voor meer informatie). 

 

Bouwpas

De werkgever sluit een contract met een onderaannemer. Daarbij wordt de onderaannemer toegevoegd in het systeem van De Bouwpas voor het betreffende project. De onderaannemer ontvangt een toegangslink voor het aanmelden van zijn eigen arbeidskrachten. De onderaannemer voegt de arbeidskrachten toe in het Bouwpas bestand en meldt de arbeidskrachten aan voor het specifieke project (zie bijlage voor meer informatie).

 

Mocht u vragen hebben over GPI of Bouwpas laat het mij (Serena van Verseveld, VolkerWessels Bouwmaterieel 088 18 66 275

│ 06 831 520 83 of svverseveld@materieeldienst.nl) weten.

 

Bekijk hieronder de video.