icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq
Nieuws · 24 november 2016

Pakket uitgebreid met energiezuinige LED verlichting

We hebben ons pakket uitgebreid met een assortiment energiezuinige bouwplaatsverlichting. De ontwikkeling op het gebied van verlichting staat niet stil. De vraag naar duurzame en energiezuinige verlichting is groot.

We leveren 70 Watt LED armaturen op laag statief, welke eenvoudig zijn te verplaatsen. Als terreinverlichting op onze lichtmasten hebben wij gekozen voor een 100 Watt en een 200 Watt uitvoering. De 100 Watt uitvoering is het meest geschikt als oriëntatieverlichting, de 200 Watt uitvoering als werkverlichting. Van beide worden 3 stuks per lichtmast geplaatst. Daarnaast zijn de traditionele 2x36 Watt tubelights vervangen door een 36 Watt LED uitvoering.

Verbod op halogeen verlichting

De LED lampen hebben een extreem hoge lichtopbrengst bij een uitermate laag stroomverbruik en gaan om die reden de halogeen en de HQI lampen vervangen. De EU heeft een verbod gesteld op halogeen verlichting per 1 januari 2018. Het plan voor de uitfasering van de halogeenlamp werd vastgesteld in 2009. De Europese Unie wil dat alle lampen die niet in energielabel A of B vallen van de markt verdwijnen. Halogeenlampen vallen in categorie C. Eerder werd om dezelfde reden de verkoop van de gloeilamp al verboden.

 

Niet voor al onze verlichting is op dit moment een goed LED alternatief. Zo zijn wij nog op zoek naar een goede vervanger voor de 2000Watt HQI verlichting. Zoals eerder gesteld staan de ontwikkelingen op dit gebeid niet stil. Wij verwachten u medio 2017 een passend alternatief te kunnen bieden. 

 

De nieuwe LED armaturen zijn verkrijgbaar in onze webshop.

 

Wenst u een advies op maat, neem dan contact met ons op.