icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 01 april 2015

Energienotanul renovatie in een dag uitgevoerd

Een energieverspillend oud huis is binnen een dag getransformeerd naar een modern energiezuinig en duurzame woning. De woning in Nieuw Buinen heeft een volledig nieuwe ‘schil’ gekregen. In die schil zijn alle benodigde installaties verwerkt. De transformatie van oud naar nieuw is te zien in onderstaande video.

Renovatie in een dag 1

Slimme gevel

De jaren zestig woning is nu net zo energiezuinig als het modernste huis dat op dit moment in Nederland wordt gebouwd. Dat is mogelijk door de slimme gevelelementen die om de woning zijn bevestigd. Het gaat om geïsoleerde sandwichpanelen met kunststof kozijnen. Alle installaties, zoals een boiler en warmtepomp, zijn in de gevel verwerkt. Eventueel onderhoud aan de installaties kan vanaf de buitenzijde uitgevoerd worden.

Renovatie in een dag 3

Tijdsbesparing

De woning heeft een zogeheten scharnierdak gekregen met stalensandwichpanelen. Het dak is voorzien van zonnepanelen en verdamperpanelen (onttrekken warmte uit de buitenlucht). De panelen worden in de fabriek op het dak bevestigd, zo wordt tijdens de renovatie veel tijd bespaard.

Bouwlogistiek De Stroomversnelling

Bouwlogistiek

Ook VolkerWessels Bouwmaterieel heeft een positieve bijdrage geleverd aan het renoveren van de woning in Nieuw Buinen binnen één dag.

Zo hebben wij vanuit onze rol als logistiek ketenregisseur samen met de betrokken partijen een compleet logistiek draaiboek gemaakt. Hierbij is elk element tot in detail (3-dimensionaal) uitgewerkt met gewichten, afmetingen, (de)montage-tijd en de rolverdeling van de partijen in het gehele proces. Vanuit het logistieke draaiboek is ook de samenstelling van transporten (in bouwvolgorde), de aanvoertijden en de hijsvolgorde bepaald.

Daarnaast hebben we de organisatie rondom de bouwplaats dusdanig georganiseerd, zodat:

  • er zo efficiënt mogelijk kan worden gewerkt;

  • de omgevingsoverlast tot een minimum wordt beperkt;

  • een uniforme uitstraling is gewaarborgd.

Renovatie in een dag 4

Stroomversnelling

De renovatie is uitgevoerd in het kader van de Stroomversnelling. VolkerWessels werkt samen met andere partijen mee aan de renovatie van 11.000 woningen tot een nul-op-de-energiemeter woning. Deze 11.000 woningen vormen de opmaat voor nog eens 100.000 woningen.