icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 januari 2018

Arsys wordt De Bouwpas

De Bouwpas 1.jpg

Vorig jaar hebben wij gecommuniceerd over het Arbeidskrachten Registratie Systeem (Arsys). VolkerWessels BVGO en haar werkmaatschappijen gebruiken Arsys om te zorgen dat alleen arbeidskrachten op onze bouwplaatsen worden toegelaten die wettelijk gezien voor ons mogen werken. Door de juiste gegevens te registreren is controle eenvoudig en kunnen hoge boetes voorkomen worden.

Arsys vs De Bouwpas

Momenteel zijn we met de ontwikkelaar van Arsys in gesprek om volledig over te gaan naar De Bouwpas, de vernieuwde versie van Arsys. De gesprekken hierover zijn in een vergevorderd stadium. Arsys wordt dus De Bouwpas. Wij zijn van mening dat we hiermee de toekomstige ontwikkelingen beter kunnen borgen. Daarnaast kunnen onze onderaannemers, toeleveranciers en de collega’s in de bouwcombinaties werken met een gestandaardiseerd en altijd up-to-date pakket van De Bouwpas.

 

Wat verandert er op de bouwplaats door Bouwpas?

VolkerWessels Bouwmaterieel blijft in samenwerking met BVGO ICT de hardware op de bouwplaats uitleveren. De enige wijziging is dat de gebruikers (zodra zij met Bouwpas werken) niet meer naar https://vwarsys.nl/ gaan, maar naar https://portal.bouwpas.nl/. Het is belangrijk dat de gehele set (dus incl. MIFI-router indien er geen vaste aansluiting op de bouwplaats is) wordt afgenomen. De MIFI-router wordt zo geconfigureerd dat ook de apparatuur die gekoppeld is aan Arsys of Bouwpas goed werkt. Dit is met een standaard MIFI-router niet het geval. Voor elk type bouwplaats is er een eigen configuratie vastgesteld. Deze dient via de webshop van VolkerWessels Bouwmaterieel (www.materieeldienst.nl - optie ‘mijn materieel’) te worden besteld.

 

Helpdesk Arsys/Bouwpas

Gebruikers kunnen gewoon hetzelfde telefoonnummer gebruiken van de helpdesk van Arsys totdat Arsys geheel uitgefaseerd is. Deze komt uit op dezelfde helpdesk als De Bouwpas. Dit nummer is tevens bedoeld voor alle storingen. Vanuit deze plek zullen de diverse soorten storingen worden gefilterd en doorgezet. 

 

Wat betekent dit voor de bouwplaatsen die nu al met Arsys werken?

Het grootste deel van de huidige projecten dat nu in Arsys draait zal dat ook blijven doen. Het uitgangspunt is dat Arsys langzaam wordt uitgefaseerd. Zodra alle projecten in Arsys zijn afgerond, zal Arsys definitief worden gesloten. Grote of bijzondere projecten die speciale eisen hebben, kunnen tussentijds worden overgezet van Arsys naar De Bouwpas. Het projectteam dient aan te geven of dit van belang is. Dit gebeurt altijd na overleg en goedkeuring van BVGO. Hier zijn echter wel extra kosten aan verbonden.

 

Wanneer wordt met Bouwpas gestart?

De verwachting is dat uiterlijk februari het nieuwe contract gereed is. Vanaf dat moment zullen alle nieuwe projecten starten in De Bouwpas. Tot die tijd is een goed werkende oplossing in de vorm van Arsys beschikbaar.

 

Communiceren van deze boodschap

Wij vinden het belangrijk om de onduidelijkheid tussen Arsys en Bouwpas bij u weg te nemen. Deze boodschap wordt derhalve via BVGO ICT en VW Bouwmaterieel verspreid. Desondanks is het mogelijk dat we niet iedereen, die dit aangaat, bereiken. We zouden het op prijs stellen wanneer u dit bericht binnen uw eigen organisatie zou willen delen.

 

Vragen?

Mochten er nog operationele vragen zijn, kunt u contact opnemen met Gertjan Grooten van VW Bouwmaterieel (088 - 186 62 33). Voor overige vragen staan Ron Frazer van VolkerWessels Bouwmaterieel (tel. 088 - 186 62 66)  of Gerjan Huisjes van VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling ICT (tel. 0548 - 54 02 50) u graag te woord.