HomeNLMVOWAVEVeiligheid

Veiligheid


"Bouwvakkers vinden sector niet veilig genoeg"

"Ongevallen kosten bouw 65 miljoen euro per jaar"


Dit zijn zomaar twee berichten, zoals ze de afgelopen periode in de Cobouw zijn verschenen. Veiligheid is een belangrijk thema in de bouw. Het is een thema waar ook sectorbreed nog veel te winnen valt.

comisafe 3

Dit wordt door VolkerWessels Bouwmaterieel onderkend. Zo hebben wij in ons beleid veiligheid tot één van onze speerpunten benoemd.

Het gaat er hierbij om dat wij als organisatie samen met onze omgeving werken aan veiligheid. Ons veiligheidsbeleid is gericht op het voorkomen van persoonlijk letsel, de zorg voor de veiligheid van derden en het voorkomen van materiële schade. Daarnaast is ons beleid gericht op het vergroten van het bewustzijn rondom het onderwerp veiligheid en het streven naar continue verbetering op dit vlak.

Om dit te realiseren, geldt als basis dat al het materieel dat aan onze klanten wordt geleverd, aan de hoogste veiligheidsnormen dient te voldoen. Het materieel moet schoon, goed werkend en, indien noodzakelijk, gekeurd zijn. Al ons materieel wordt uitvoerig getest en nagekeken op de geldende veiligheidsaspecten. De huidige wet- en regelgeving, als de verschillende bestaande normen, gelden hierbij als referentiekader. Daarnaast streven wij ernaar kennis met onze omgeving, op het gebied van de bestaande wet- en regelgeving, dat betrekking heeft op veiligheid, te delen. Dit doen wij bijvoorbeeld via ons concept "De Duurzame Bouwplaats" waar veiligheid als een belangrijke indicator is benoemd. Tevens verzorgen wij bijeenkomsten over de nieuwe steigerrichtlijnen, organiseren wij trainingen aanslaan van lasten onder de torenkraan en veilig werken met hoogwerkers.

combi safe

combisafe 2

Hollewand console

camera systeem

Veiligheid

stekeind beveiliging

+