HomeNLMVOPlanet Fit

Planet Fit

VolkerWessels heeft duurzaam bouwen aan wonen, werken en mobiliteit hoog in het vaandel staan. Gemotiveerde medewerkers leveren een positieve bijdrage aan duurzaam ondernemen ten behoeve van de markt, het milieu en de samenleving. Alle inspanningen op het gebied van markt en milieu worden zichtbaar gemaakt onder het label 'PlanetFit'. Hiermee geeft VolkerWessels een extra impuls aan duurzaam bouwen, nu en in de toekomst.

planet fit logo

Wat staat PlanetFit voor?

Duurzaamheid is al jaren de motor van het innovatief denken binnen VolkerWessels. Innovatie zit in onze genen.
Er zijn talloze voorbeelden van duurzame innovatieve oplossingen voor de markt, die de impact op het milieu verminderen. Om onze duurzame innovaties te laten zien aan de omgeving en de waarde ervan te onderstrepen, hebben we ons eigen label geintroduceerd; 'PlanetFit'.

PlanetFit is het label dat staat voor duurzame, innovatieve oplossingen van VolkerWessels. Een product, concept of dienst is ‘PlanetFit' als het aantoonbaar waarde toevoegt aan de markt en het milieu. Het moet dus financieel rendabel zijn maar ook aantoonbaar de impact op het milieu verminderen.

PlanetFit logo

Wanneer is een innovatie PlanetFit?

Er is een aantal criteria benoemd waaraan een innovatie moet voldoen, wil het PlanetFit-label hieraan worden toegekend. Dit om de waarde van het label te waarborgen.

 

  1. Eén of meerdere VolkerWessels werkmaatschappijen is als initiatiefnemer betrokken, eventueel in samenwerking met externe partij(en)
  2. Het voegt waarde toe aan het milieu, dat wil zeggen het draagt bij aan CO2-reductie of het vermindert op een andere wijze onze directe negatieve impact op het milieu
  3. Er is een verwachte acceptatie (klantvraag) vanuit de markt
  4. Er is geld mee te verdienen: er ligt een goede business case onder
  5. Het is innovatief, dat wil zeggen het is vernieuwend


Het PlanetFit label wordt toegekend door de afdeling Corporate Responsibility van VolkerWessels, in samenspraak met het CR platform.

+