HomeNLMVODuurzaamheidsverslag 2014

Duurzaamheidsverslag VolkerWessels 2014

VolkerWessels bouwt aan een duurzame wereld en daar zijn we trots op. Onze activiteiten zijn echter niet geruisloos en hebben impact op mens, milieu en samenleving. We vinden het belangrijk om de impact van onze activiteiten inzichtelijk te maken. Daarom geven we met dit zesde duurzaamheidsverslag een beeld van de uitdagingen waar wij voor staan en de kansen die dit biedt.

 

Klik hier om het Duurzaamheidsverslag 2014 online te lezen.

Klik hier om het Duurzaamheidsverslag 2014 te downloaden in PDF formaat. 

Duurzaamheidsverslag 2014

Uitgelicht

VolkerWessels Bouwmaterieel draagt ook zeker haar steentje bij aan een duurzame wereld. Zo staan er in het duurzaamheidsverslag twee artikelen vermeld waarin VolkerWessels Bouwmaterieel een belangrijke bijdrage levert:

 

'Duurzaam op zoek naar de ideale bouwstroom' (pagina 35)

Een serieuze optie hierin is een hub-locatie aan de rand van de stad. Leveranciers rijden nu allemaal zelf naar de projectlocatie. Vaak zelfs met halflege vrachtwagens. Op een hub verzamelen we de bouwmaterialen waarna een pendeldienst met volle wagens naar de bouwplaats rijdt. Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

'Duurzame woningen van de band' (pagina 46-47)

MorgenWonen. De nieuwe bouwstandaard van VolkerWessels verlaat de traditionele manier van bouwen en geeft prefabricage een nieuwe dimensie. Het is 'Lego voor experts'. Complete woningen rollen in delen bij dochtermaatschappijen van VolkerWessels van de ‘band’ en worden als bouwpakket aangeleverd. Speciale teams assembleren de bouwstenen binnen één dag tot een complete, duurzame en energienotanul woning. VolkerWessels Bouwmaterieel verzorgt hierbij het hele logistieke verhaal op een zo efficiënt (en dus duurzaam) mogelijke manier. Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

 

 

+