HomeMVO Duurzaamheidsverslag VolkerWessels 2013

Duurzaamheidsverslag VolkerWessels 2013

VolkerWessels bouwt aan een duurzame wereld en daar zijn we trots op. Onze activiteiten zijn echter niet geruisloos en hebben impact op mens, milieu en samenleving. We vinden het belangrijk om de impact van onze activiteiten inzichtelijk te maken. Daarom geven we met dit vijfde duurzaamheidsverslag een beeld van de uitdagingen waar wij voor staan en de kansen die dit biedt.

Duurzaamheidverslag

Uitgelicht

Bron: Duurzaamheidsverslag VolkerWessels
Een ander voorbeeld is het totaalconcept de Duurzame Bouwplaats, dat bouwbedrijven helpt hun bouwproject op een duurzame wijze te realiseren. Momenteel wordt de Duurzame Bouwplaats doorontwikkeld: de Duurzame Bouwplaats 2.0.


Dit unieke concept is door VolkerWessels Bouwmaterieel ontwikkeld en stelt bouw bedrijven in staat hun bouwplaats duurzamer, veiliger en goedkoper in te richten. Zo zijn bouwketen beter geïsoleerd en hebben ze een automatische kledingdroger, waardoor het niet meer nodig is om 168 uur per week de kachel te laten branden. Naast dat dit beter is voor het milieu, kan dit concept ook erg waardevol zijn in de aanbestedingsfase van een bouwproject om gunningsvoordelen te behalen. De Duurzame Bouwplaats wordt continu doorontwikkeld met als doel op het gebied van duurzaam bouwen en maatschappelijk verantwoord ondernemen voor de bouwbedrijven maximale waarde te creëren.

+