icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Torenkranen

De afdeling Torenkranen van VolkerWessels Bouwmaterieel adviseert, zowel haar interne als externe klanten, over de inzet van materieel voor het verticaal transport op de bouwplaats.

RWE Eemshaven

Programma

Wij bieden een totaalpakket op het gebied van torenkranen met:

  • 52 kranen operationeel
  • 18 kraanmachinisten
  • Eigen kraanmontageploeg
  • Onderhoud en montage voor derden
  • Maken van hijsplannen
  • Afstemmen van horizontale en verticale logistiek

Met onze verzameling aan torenkranen en rupskranen kunnen wij vrijwel elke hijsklus op iedere hoogte en elk gewenst gewicht aan. Mocht het gewenste type niet bij ons op voorraad zijn, dan beschikken wij over contacten zodat aan vrijwel elke vraag kan worden voldaan. Ook hebben we gekwalificeerde machinisten in dienst, die centraal worden ingepland om zo vervanging te garanderen. Verder beschikken wij over een uitgebreid pakket hijsmateriaal en hulpmiddelen van machinistenlift tot en met kraanverlichting. Wij adviseren onze klanten op basis van een realistische begroting. Met onze eigen gespecialiseerde mensen en de montageploeg zorgen we dat de kraan op locatie wordt gemonteerd.

Wij vinden 1 aanspreekpunt belangrijk en geven een betrouwbaar advies over zowel de in te zetten machines met bediening, en bijkomende veiligheidsaspecten. Daarbij kunnen wij een totaalpakket leveren van kraan, machinist, hijsmateriaal, kabels, evenaars, communicatiemiddelen, et cetera. Kortom, door gebruik te maken van onze expertise kan de klant zich richten op hun hoofdtaak: bouwen.

Veiligheid vinden wij belangrijk

Bekijk hieronder een korte film over de interne training “Redding op Hoogte” welke werd gegeven door professionele klimmers van AltiSecure i.s.m. Star-Line voor onze torenkraanmonteurs.

De Machinisten app

VolkerWessels Bouwmaterieel blijft innoveren, op de bouwplaats en in techniek. Zo lanceren wij de machinisten app! Het snel en eenvoudig verwerken én goedkeuren van gewerkte uren vanaf je eigen toestel. In deze tijd van automatisering, duurzaam werken (dus papierloos) is een app om eenvoudig je uren te verwerken voor het proces een uitkomst. Geen papiertjes meer, geen stagnatie en minder kans op fouten. 

De app houden we eenvoudig en doet wat het moet doen, nl: verwerken én goedkeuren van gewerkte uren vanaf je eigen toestel. De app opent direct in de huidige week. Je klikt in het overzicht op de dag, selecteert het project en kiest het aantal gewerkte uren. Indien nodig vul je dit aan met de gereden kilometers. Ook kunnen er opmerkingen worden toegevoegd. Hierna kan de urenstaat worden ingediend en de uitvoerder kan het verzoek goedkeuren. Dat is het.

Deze app is tot stand gekomen door de intensieve samenwerking met Geckotech en BVGO-ICT. Geckotech helpt innovatieve startups aan de slag met hun nieuwe IT-ideeën. Zij ontwikkelen softwareoplossingen voor complexe problemen. VolkerWessels BVGO-ICT is een onderdeel van VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling. Zij ondersteunen ruim 50 werkmaatschappijen met professionele ICT-diensten in hun dagelijkse werkzaamheden. Het betreft ruim 5000 werkplekken, die zowel worden bediend vanuit hun kantoor in Rijssen als bij de werkmaatschappijen op locatie.

Bekijk het filmpje van de machinisten app. Op dit moment rollen wij de app uit onder onze eigen medewerkers. Er is interesse voor de implementatie bij andere werkmaatschappijen en dit gaan we verder oppakken. Hierover later meer.

Antwoorden

Contact

Telefoon: 088-1866220

Henk Jan Emming, projectleider, 06-50223661, hemming@materieeldienst.nl

Benjamin Vugteveen, werkvoorbereider, 06-50223653, bvugteveen@materieeldienst.nl